TOURNESOL-boeken

Ms ZEEPAARD, auteur Frank de Zanger

Recent verschenen thriller ‘ms ZEEPAARD’ speelt in 2008, maar verhaalt over actuele problemen.

Zo komen in het verhaal de milieubezwaren naar voren die er kleven aan de cruise-industrie. Maar, een belangrijk element in het boek is het feit dat er dictators zitten in Oost-Europa, die hun tentakels ver uitspreiden; ver genoeg om tot in cruiseschip ‘ms ZEEPAARD’ door te dringen. Auteur Frank de Zanger combineert spanning, ontspanning en humor met zaken die er toe doen.

‘Ms ZEEPAARD’ is het nieuwe (zesde) boek van auteur Frank de Zanger. Het verhaal berust op fictie, maar de schrijver heeft zijn ervaringen gebruikt, opgedaan tijdens zijn werk (2005-2006) als Environmental Officer bij de Holland America Line.

Bezoek Frank de Zanger’s blog:  https://frankdezanger.com  voor nieuws over zijn boeken, liedteksten, composities, tekeningen, en meer.

Samenvatting ‘ms ZEEPAARD’

Cruiseschip ‘ms ZEEPAARD’ ligt klaar voor vertrek voor een cruise van California naar Hawaii. Passagiers van verschillend pluimage komen aan boord. Om er een paar te noemen: Vico, de Italiaanse fotograaf, die vergezeld wordt door drie beeldschone vrouwen. Dan hebben we Brian Jones – vastgoed magnaat uit New Jersey, die altijd zijn revolver meeneemt – en zijn vrouw Bridget. Het jonge stel Milosz (journalist) en Ljuba (mooiste benen aan boord) Kovalev uit Wytarus komt alleen maar uitrusten. Zij zijn hun land uit gevlucht om aan de tentakels van dictator Kasjoedenski te ontsnappen. Grace Calum, gevierd thriller auteur op leeftijd, komt aan boord om het leven op een cruiseschip te bestuderen. Stanley, oud gezagvoerder van vliegdekschip Liberation, komt zijn glorietijd nog eens  herbeleven. Zij, en de andere passagiers, nestelen zich in luxe suites of eenvoudige hutten. Aan het begin van de cruise op de zonovergoten Stille Oceaan is het aangenaam aan boord. Er is glamour en dat is wat de passagiers willen. Julian, de Environmental Officer, maakt de lezer wegwijs op het schip en introduceert de spelers in het verhaal. De rust tijdens de idyllische cruise wordt hevig verstoord. Eerst door milieuactivisten – de ‘Buddies of the Sea’ – maar daar blijft het niet bij. Er duiken criminelen op, maar hoe vind je die op een schip met 1250 passagiers en 600 bemanning? Er is veel spitsvondigheid nodig om de ontwikkelingen op het schip de baas te blijven. Kapitein Rens, Chief Officer Vince, Chief Engineer Ruben, Janet de Cruise Director en nog een handvol officieren, bedenken oplossingen, maar die blijken niet toereikend te zijn. Als de heren en dames van de staf het niet meer zien zitten, verschijnt er vanuit onverwachte hoek de excentrieke Grace Calum, die met een verrassend plan komt. Het is het jaar 2008 waarin deze bizarre gebeurtenissen zich op cruiseschip Zeepaard afspelen, maar … er duikt een actueel element op, dat verwijst naar een dictator in Oost-Europa.

Recensie ‘ms ZEEPAARD’ NBD/Biblion (mei 2023): ‘Een spannend boek over een cruise van California naar Hawaii; verteld vanuit Julian, de Environmental Officer. Iedereen vermaakt zich in de luxe die het schip te bieden heeft. Dan wordt de rust verstoord door milieu- en politiek activisten. Het is de vraag of de cruise nog te redden valt. Uit onverwachte hoek komt een buitenstaander met een verrassend plan. In vlotte, toegankelijke stijl geschreven. Frank de Zanger werkte van 2005-2006 als Environmental Officer bij de Holland America Line.’

* * *

GEZIEN DE GEKTE, auteur Frank de Zanger

Samenvatting ‘GEZIEN DE GEKTE’

In de roman ‘GEZIEN DE GEKTE’ volgen we gebeurtenissen in Hotel De Zolderkamer aan de Prinsengracht in Amsterdam. Deze gebeurtenissen lijken heel gewoon te zijn, maar worden dat in de loop van het verhaal steeds minder. Welke onderwerpen er ook worden aangesneden – de inval in Irak, erotiek, poëzie, milieu, het old boys network, of herdenken in mei – uiteindelijk begint en eindigt het allemaal in een zolderkamer. ‘GEZIEN DE GEKTE’, de vierde roman van Frank de Zanger, is mysterieus, geëngageerd en poëtisch en … het zou een toneelstuk kunnen zijn.

Recensie NBD/Biblion: ‘… Een aanbevelenswaardig actueel boek met een weinig gehanteerd hoofdthema …

Recensie Leestafel: ‘… Een bevreemdend verhaal, dat je meeneemt naar een openbarende ontknoping …’

Zie de boektrailer op YouTube: boektrailer van roman ‘GEZIEN DE GEKTE’

* * *

DE RING, auteur Frank de Zanger

‘De Ring’ is aangekocht door museum de Hermitage in Amsterdam in verband met de expositie ‘Juwelen’, die te zien was van 14 september 2019 tot 15 maart 2020.

‘DE RING’ is een spannend en romantisch verhaal in het decor van St. Petersburg.

Samenvatting DE RING

Beleef in roman ‘DE RING’ de wintersfeer in de oude tsarenstad St. Petersburg en ervaar hoe Yara, een alleenstaande vrouw met dochtertje Sasha, daar als call girl de eindjes aan elkaar moet knopen. Hoe ver gaan de avances van Dirk, een Nederlandse architect die betrokken is bij de renovatie van oude stadspaleizen? Wat betekent de geheimzinnige invloed van een ring op de spelers? Waarom verplaatst het verhaal zich uiteindelijk naar de Provence? ‘DE RING’ zal verrassen.

DE RING’ gaat over de keuzes die wij in ons leven moeten maken. Spelen we op veilig, of gaan we het avontuur aan als we dat op ons pad tegenkomen?

Roman ‘DE RING’ speelt ten dele in New York en in Frankrijk, maar voornamelijk in St. Petersburg, de oude tsarenstad met zijn paleizen, kanalen en boulevards, met zijn trotse inwoners, maar ook met zijn verborgen armoede.

Recensie NBD/Biblion (december 2010): ‘Interessant fantasieverhaal met wonderlijke avonturen; een vlot geschreven novelle over een ring die letterlijk van hand tot hand gaat …’

Recensie Uitgelezen.nl (november 2012): ‘Wat een bijzonder en verrassend boek. En ook: een compleet verhaal in maar 100 bladzijden. Dat maakt het op zich al bijzonder. Je blijft bladzijden omslaan en het verhaal loopt als een trein. Absolute aanrader. Verwacht niet teveel diepgang, maar dat heeft dit verhaal ook niet nodig. Wat ik wel een beetje jammer vind: er zijn niet veel sfeerbeschrijvingen van bijvoorbeeld St. Petersburg. Maar verder… Heerlijk boek! We gaan vast nog meer van deze schrijver horen (hoop ik).’,  [4 van 5 sterren].

Recensie Lekkerlezen.net (maart 2011): ‘(…) Maar waar ‘NOBEL WAS HIJ’ een duidelijke aanklacht was tegen alles wat de vooruitgang in duurzaamheid tegenhield, is ‘DE RING’ vooral een mooi geschreven boek over armoede, hoop en liefde.’ Waardering 7,5/10.

Zie de boektrailer op YouTube: Boektrailer ‘DE RING’

Engelse vertaling / English edition: ‘DE RING’  has been translated into English and is  –  with title ‘A RING’  –  for sale as eBook.

* * *

A RING, author Frank de Zanger

‘A RING’ is a captivating and romantic story in the setting of St. Petersburg, New York, and the Provence, France.

Novella ‘DE RING’ has been translated into English and is – with title ‘A RING’ – for sale as eBook at Amazon.com, Amazon.co.uk, Amazon.nl (de/fr/es/it etc.). Click on http://www.amazon.com/dp/B004UB2VGG 

Visit Frank de Zanger’s blog:  https://frankdezanger.com

Summary A RING

Novel ‘A RING’ is a captivating and romantic story about Yara and her young daughter Sasha. Yara is a young Russian woman, who has difficulties in St. Petersburg to make ends meet. A foreign architect pops up in her life and makes it even more complicated than it already is. She receives a gift that turns her life upside down and gives it a completely different twist. A ring plays a major role in the novel – a ring as symbol for friendship, happiness, confidence, and personal initiative.

The setting of novella ‘A RING’ is partly in New York and in France, but mainly in St. Petersburg, the old majestic tsarist town with its palaces, canals and boulevards, with its proud inhabitants, but also its hidden poverty.

Review of ‘A RING’ from ABCme (Amazon.com, Kindle Edition): ‘Captivating, and that’s why I finished it. …. Keywords; love, trust and take risks to get somewhere in life. Definitely worth a few hours of your time.’ (4 out of 5 stars).

Review Gert H., August, 2014, Amazon.com: A real page-turner for summer-holiday reading’. The novel “A Ring” by Frank de Zanger, is a real page-turner and can easily be enjoyed in one mouthful during the summer holiday. The well thought plot takes you through interesting places like New York, St Petersburg and Provence, all held together by a mysterious ring which changes hands a couple of times as the novel unfolds. The English eBook version is translated from the Dutch original and is well suited for reading even on your iPhone.’

Review Laurie N., 2018: ‘Intriguing’, mysterious, ‘sweet’.

See the booktrailer on YouTube: Booktrailer novella ‘A RING’

* * *

WERELD-IMPRESSIES VAN EEN JET-PLANE NOMADE, auteur Frank de Zanger

Twintig wereld-impressies met 20 illustraties. Frank de Zanger geeft merkwaardige, komische, hilarische en soms droevige situaties weer die hij heeft meegemaakt tijdens zijn vele reizen als consultant over de aardbol in de periode van 1990 tot 2000.

Boek: ISBN: 978-90-803597-3-4 / NUR 323. Geïllustreerde paperback, 2000; aantal blz. 96. Een eBoek-versie wordt overwogen.

Bezoek Frank de Zanger’s blog:  https://frankdezanger.com  voor nieuws over zijn boeken, liedteksten, composities, tekeningen, en meer.

* * *

.

NOBEL WAS HIJ, auteur Frank de Zanger

‘NOBEL WAS HIJ’ is een spannende roman en de eerste Nederlandstalige eco-thriller!

Samenvatting NOBEL WAS HIJ

Zonne-energie heeft anno 2023 de toekomst! Maar dat was in de jaren negentig van de vorige eeuw niet vanzelfsprekend. Er moest – en op sommige niveaus moet dat nog steeds! – een harde strijd gevoerd worden om zonne-energie de plaats te geven die het verdient.

Een Nederlandse Nobelprijswinnaar, de natuurkundige en milieu-activist Prof. Dr. Joost Veldman, neemt door middel van een onthutsende toespraak een onverwachte stap. In het ‘Nobelhuis’ in Stockholm weten ze met het gedrag van de kersverse, jonge Nobelprijswinnaar geen raad. Hij wordt als een dissident beschouwd en Veldman keert de wetenschappelijke wereld de rug toe.

De stap die Joost Veldman heeft genomen was weloverwogen. Sindsdien leeft hij in Zuid-Frankrijk een zorgeloos bestaan. Door sommigen, en zeker door de roddelpers, wordt hij beschreven als een playboy. Joost Veldman heeft belangrijk onderzoek gedaan op het gebied van energieopwekking. Hij zou de ideale persoon zijn om de ontwikkeling van de zonnecel zo’n sprong voorwaarts te geven dat zonne-energie – bij uitstek de technologie voor de opwekking van schone energie – op korte termijn zou kunnen concurreren met fossiele brandstoffen. De wereld, die lijdt onder het broeikaseffect, heeft het harder nodig dan ooit, maar … voor Veldman hoeft het allemaal niet meer.

Mariah, een jonge, mooie en avontuurlijke Engelse journaliste, wil hem aan de tand voelen in een interview en reist af naar Zuid-Frankrijk. Door een aantal spectaculaire gebeurtenissen loopt het allemaal anders dan zij verwacht. Gebeurtenissen, waardoor de lezer kennis maakt met krachten waarvan de meesten onder ons geen weet hebben.

‘NOBEL WAS HIJ’ is een roman met thrillerachtige trekken en is tevens een pleidooi voor snelle invoering van schone technologie voor de opwekking van energie.

Recensie ‘Lekker Lezen’ (juli 2009): ‘ … NOBEL WAS HIJ’ is daarmee vooral een boek dat je aan het denken zou moeten zetten (…) Een boek dat op de verplichte boekenlijst zou moeten komen van iedere politicus en beleidsmaker.’

Recensie ‘CSP/Concentrated Solar Power’ (Marchie van Voorthuysen, okt. 2009): ‘… In mijn ervaring als lobbyist voor zonne-energie heb ik gemerkt dat er veel waarheid zit in eco-thriller NOBEL WAS HIJ.’

Recensie ‘Duurzame Energie Thuis’ (sept. 2009): ‘… Frank de Zanger beschrijft een aantal zaken die nu pas tot het collectieve bewustzijn van het grote publiek zijn doorgedrongen … Tot mijn verbijstering heeft de auteur in zekere zin zelfs de kredietcrisis voorspeld …’

Recensie ‘Polder PV’ (Peter J. Segaar, juni 2007): ‘… Ik ken in ieder geval geen andere Nederlandse roman die zich zo expliciet met het onderwerp zonnestroom bezig houdt … Het makkelijk leesbare, 181 pagina’s dikke boek, las ik in één ruk uit …’

Zie de boektrailer op YouTube: Boektrailer roman ‘NOBEL WAS HIJ’

De financiële crisis van 2008-2011 is in 1999 voorspeld door Frank de Zanger in de eerste Nederlandstalige eco-thriller ‘NOBEL WAS HIJ’.

Aan het eind van de roman ‘NOBEL WAS HIJ’ komt een spannende passage voor, waarin kleine vliegtuigen, die op zonnekracht voortbewegen, als wapen worden gebruikt. Tijdens het schrijven van het boek (1999) was dat nog fantasie, maar in tussentijd is dit verzinsel door de werkelijkheid achterhaald (de ‘Solar Impulse’, een op zonne-energie aangedreven vliegtuig, heeft al rond de wereld gevlogen). Het zou helemaal niet vreemd zijn, als ook de rest van het verhaal meer waarheid in zich bergt dan de lezer in eerste instantie zou denken. Dat geldt voor de geschetste ontwikkelingsmogelijkheden voor zonne-energie, maar zeker ook voor de donkere krachten op het wereldtoneel die deze ontwikkelingen juist proberen tegen te houden.

* * *

EEN ZEE VAN ZACHT GERUIS, auteur Frank de Zanger

Samenvatting EEN ZEE VAN ZACHT GERUIS

Voel de tropen op het exotische Sri Lanka en beleef een verliefdheid onderweg. Ervaar de mystiek van het Hindoeïsme en Boeddhisme en leer over het belang van dromen en van kunst in je leven. Maak kennis van wat de burgeroorlog tussen Tamils en Singalezen heeft aangericht op Sri Lanka. Alhoewel een waterproject – en de perikelen daar omheen – een rol spelen in het verhaal, zijn andere thema’s zeker zo belangrijk, zoals: wat is je houding ten opzichte van werk?; en hoe belangrijk is kunst in je leven?

Peter, een jonge ingenieur, gaat naar Sri Lanka om een waterproject af te ronden. Hij heeft weinig tijd om het boren van een aantal waterputten te begeleiden in de noordelijke Tamilgebieden, waar het Indiase leger probeert de vechtende partijen uit elkaar te houden. Ongewild raakt hij betrokken bij het conflict tussen de Tamil Tijgers en de Singalezen. Hij ontmoet Carin, een jonge lerares van Indiaas-Amerikaanse komaf. Door met hem op te trekken, krijgt ze de kans haar fotoserie over Hindoetempels en processies in het noorden van het land af te ronden.

‘EEN ZEE VAN ZACHT GERUIS’ houdt de lezer een spiegel voor; het reflecteert onze westerse manier van leven en werken.

Recensie ‘De Nederlandstalige Krant in Sri Lanka’ (dec. 1997): ‘Het boek heeft mij geraakt; wat vooral komt door een reeks gebeurtenissen in het boek die in Sri Lanka spelen (…). Het is herkenbaar (…). Maar ook is het een spiegel, een reflectie van onze westerse manier van leven en werken, die je voorgehouden wordt.’

Zie de boektrailer op YouTube: boektrailer roman ‘EEN ZEE VAN ZACHT GERUIS

* * *

DE WATERDANS, auteur Frans Vlastuin

Samenvatting DE WATERDANS

Het is 1968. De Beatles veroveren de wereld met hun vernieuwende muziek. Er woedt oorlog in Vietnam. Martin Luther King en Robert Kennedy worden vermoord. Er vinden studentenopstanden plaats.

Tegen dit decor levert een gevoelige, vijftienjarige jongen – de hoofdpersoon in deze roman van Frans Vlastuin – zijn eigen strijd om een plek in zijn wereld te veroveren: in zijn dorp Ede, op school, bij zijn vrienden, thuis. Zijn vader werkt hard en is dag en nacht in touw met zijn nieuwe zaak in vrijetijdsartikelen. Naoorlogs Nederland is toe aan welvaart, en het harde werken is toe aan een nadere bezinning. De hoofdpersoon in ‘De Waterdans’ is een grote fan van de Beatles. Hij ondergaat hun muziek als een kunstbeleving en creëert hiermee zijn eigen kunstopvatting om de realiteit om hem heen aan te kunnen. Hij wordt overrompeld door zijn eerste grote liefde en krijgt zijn eerste confrontaties met de volwassenenwereld en de dood. Confrontaties die hem genadeloos wijzen op zijn wankele en kwetsbare persoonlijkheid. Greetje, een meisje uit zijn dorp, is die eerste grote liefde. Lang heeft zij geen idee van de gevoelens van de verlegen jongen. Hij zet haar op hetzelfde voetstuk als de Beatles en voegt haar toe aan zijn kunstbeleving. Tijdens het moment van zijn grootste kwetsbaarheid opent zich de poort naar die ene gebeurtenis, eerder in zijn leven, waarna hem blijkt hoezeer de Beatles, Greetje, de dood en de kunst met elkaar zijn verweven.

Zie de boektrailer op YouTube: ‘DE WATERDANS’

Site gemaakt door WordPress.com.